INTERVIEW DEELNEMER STEFAN: “DE BERGSE PLASLOOP IS VOOR MIJ EEN MOOIE MANIER OM DE OMGEVING WAAR IK WERK, TE VERKENNEN”

Stefan van der Voorn is vanuit Rijkswaterstaat werkzaam als contractmanager bij het project A16 Rotterdam. Geen onbekend project voor de Bergse Plasloop, aangezien de verlenging van de snelweg A16 langs het parcours van de Bergse Plasloop gelegd zal worden. Wij spraken met Stefan over zijn persoonlijke hardloophobby, zijn werkzaamheden bij de A16 Rotterdam en waar hij het meest naar uitkijkt voor zijn deelname!

Stefan! Bedankt voor je tijd. Hoe lang loop jij al hard?

Ik ben in 2012 begonnen met actief hardlopen. Sindsdien heb ik al vele lopen en marathons voltooid en afgelopen jaar heb ik ook een halve triatlon volbracht. Een week vóór de Bergse Plasloop loop ik de marathon van Eindhoven, dus je kunt wel zeggen dat ik het goed te pakken heb.

Wat is jouw rol binnen het project A16 Rotterdam?

Namens Rijkswaterstaat ben ik de opdrachtgever voor het project A16 Rotterdam, een 11 kilometer lange rijksweg tussen de A16 bij het Terbregseplein en de A13 bij Rotterdam The Hague Airport.

De Bergse Plasloop brengt mensen namelijk letterlijk in beweging. En dat doen wij met de aanleg van de A16 Rotterdam ook. De nieuwe Rijksweg zorgt namelijk voor een betere bereikbaarheid en leefbaarheid in het noordoostelijk deel van Rotterdam, in Lansingerland en in de omliggende regio. Als de A16 Rotterdam af is, rijdt verkeer op de A13 en A20 en het onderliggend wegennet straks vlotter door. Er komt dus meer beweging in de omgeving.

De Bergse Plasloop is voor ons een soort goede buur. De route loopt door de exacte omgeving waar de A16 Rotterdam zal gaan liggen, wat een mooie kans is voor onze collega’s om sportief betrokken te raken met de omgeving. Daarnaast zien wij het ook als mooie opwarmer, aangezien wij op zoek zijn naar een sportieve invulling van de nieuwe snelweg voor wanneer deze in 2025 geopend wordt.

Kom jij zelf ook uit de omgeving?

Nee! Ik werk al 25 jaar in Rotterdam, maar ik kom zelf uit Zierikzee. Door de Bergse Plasloop heb ik de omgeving waar ik werk wel op een andere manier leren kennen. Ik heb hem nu twee of drie keer gelopen en ik vind het een enorm leuk gebied. Het is heel uniek, in dat het zowel stedelijk is als landelijk. En daarnaast heb je natuurlijk het water, en dat merk je dan in zo’n loop heel goed.

Ik kijk het meest uit naar het lopen langs de waterpartijen. Je hebt tijdens zo’n duurloop niet altijd evenveel oog voor zulke pracht, maar uiteindelijk is dat wel het type omgeving waar ik het meest tot rust kom tijdens een hardloopsessie. En als je dan over het laatste dijkje loopt en weet dat je er bijna bent – dat is als loper ook altijd een fijn gevoel!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *