Bergse Plasloop

HALVE MARATHON
'powered by A16 ROTTERDAM'

Halve Marathon powered by A16 ROTTERDAM

Dit jaar introduceert de Bergse Plasloop op 13 oktober iets spectaculairs: een halve marathon langs een uniek parcours dat over de A16 en door de gloednieuwe Rottemerentunnel voert, vóór ze openen voor verkeer. Deze primeur is je kans om deel van hardloopgeschiedenis te worden. Perfect voor zowel ervaren lopers als zij die hun eerste halve marathon willen tackelen. Mis deze unieke loopervaring niet. Schrijf je nu in en loop mee over dit historische parcours!

Deze afstand is uitverkocht. Kijk in de Resale voor mogelijke kaarten, of meld je aan voor de wachtlijst.

HALVE MARATHON ESTAFETTE

Je kunt ook de halve marathon als estafette lopen. Loop jij samen met je vrienden en/of familie de halve marathon estafette? Net zoals bij de bekende atletiekestafette, loop je allemaal een stukje van de gehele afstand! Je loopt dan in teams van 4 personen allemaal een deel van het parcours. Samen lopen jullie dan een volledige 21,1km. Bij de finish kunnen jullie met z’n allen genieten van een drankje en een hapje en natuurlijk de muziek!

De estafette loop start op hetzelfde tijdstip als de individuele halve marathon. De halve marathon begint om 10:45 uur (o.v.b.)

START

Je dient uiterlijk om 10:50 uur in het startvak te staan. Er zijn geen toiletten in het startvak, dus zorg dat voor de start in het lopersdorp nog even naar het toilet gaat. 

TASSEN

Je tas kan je tijdens de Bergse Plasloop achterlaten in het Lopersdorp. Er kan géén kleding worden achtergelaten in het startvak. De inname is geopend vanaf een half uur vóór de start en gaat weer open als de eerste loper binnen is. 

VERZORGINGSPOSTEN

Langs het parcours tref je een aantal verzorgingsposten aan. Op een aantal verzorgingsposten zijn tevens toiletten en medische posten aanwezig. Let op; Er is geen vervoer vanuit de organisatie richting de verzorgingsposten voor de estafette deelnemers.

Op de halve marathon vind je drie verzorgingsposten:

Na 5 kilometer, met water & sportdrank 
Na 11 kilometer, met water & sportdrank 
Na 14,5 kilometer, met water
Na 18 kilometer, met water & sportdrank 
Bij de finish, met water & fruit

Op het finishdorp kun je ook toiletten en de voorgenoemde bagage-opslag vinden. 

Het is niet mogelijk voor deelnemers om voeding via de organisatie te laten bezorgen op de verzorgingsposten

BEN JIJ ER BIJ OP ZONDAG 13 OKTOBER?