Bergse Plasloop-129

5 KILOMETER

5 KILOMETER

De 5 kilometer is de “instapafstand” van de hardloopwereld – maar laat je niet foppen. Voor de gevorderde lopers met echte sprintvezels is deze afstand minstens net zo competitief als elke andere. Nog niet zo ervaren in het hardlopen? Dan is dit de ideale uitdaging voor jou!

Tijdens de Bergse Plasloop, loop je de 5 kilometer langs de Bergse Voorplas, met het keerpunt aan de overkant van het start-/finishdorp. Zie rechts de volledige route in de afbeelding!

 

START

Er zijn geen verschillende startvakken, iedereen begint om 15:00 uur. Je dient uiterlijk om 14:50 uur in het algemene startvak te staan. Er zijn geen toiletten in het startvak, dus zorg dat voor de start in het lopersdorp nog even naar het toilet gaat. 

TASSEN

Je tas kan je tijdens de Bergse Plasloop achterlaten in het Lopersdorp. Er kan géén kleding worden achtergelaten in het startvak. De inname is geopend vanaf een half uur vóór de start en gaat weer open als de eerste loper van de 5km binnen is. 

VERZORGINGSPOSTEN

Op de 5 kilometer vind je één verzorgingspost, direct na de finish. Bij deze verzorgingspost ontvang je als loper niet alleen je medaille, maar ook een flesje water en fruit, om je suikers weer aan te vullen! 

Op het finishdorp kun je ook toiletten en de voorgenoemde bagage-opslag vinden. 

Blijf na je race vooral even hangen in ons finishdorp om je prestatie te vieren en te genieten van de afterparty!

Het is niet mogelijk voor deelnemers om voeding via de organisatie te laten bezorgen op de verzorgingsposten.

BEN JIJ ER BIJ OP ZONDAG 13 OKTOBER?