Bergse Plasloop

10 KILOMETER

10 KILOMETER

De populairste afstand van de Bergse Plasloop! Je loopt een prachtige ronde langs de Rotte en de Bergse Voorplas. Halverwege kom je een verzorgingspost tegen, waar je nog even wat extra energie vindt. Je finisht vervolgens op de Weissenbruchlaan, waar iedereen je feestelijk onthaalt.

De 10 kilometer is perfect voor de iets meer ervaren loper. De finishtijden schommelen tussen de 55 minuten en 1:15 uur voor meeste lopers, waardoor het een mooie stap is na een 5 kilometer maar ook op zichzelf staand een goede afstand is om op te focussen!

Let op: route onder voorbehoud

START

Er zijn geen verschillende startvakken, iedereen begint 14:30 uur. Je dient uiterlijk om 14:20 uur in het algemene startvak te staan. Er zijn geen toiletten in het startvak, dus zorg dat voor de start in het Lopersdorp nog even naar het toilet gaat. 

TASSEN

Je tas kan je tijdens de Bergse Plasloop achterlaten in het Lopersdorp. Er kan géén kleding worden achtergelaten in het startvak. De inname is geopend vanaf een half uur vóór de start en gaat weer open als de eerste loper van de 10km binnen is. 

VERZORGINGSPOSTEN

Langs het parcours tref je een aantal verzorgingsposten aan. Op de 10 kilometer vind je twee verzorgingsposten:

Na 5 kilometer, met water & sportdrank
Bij de finish, met water & fruit

Op het finishdorp kun je ook toiletten en de voorgenoemde bagage-opslag vinden. 

Blijf na je race vooral even hangen in ons finishdorp om je prestatie te vieren en te genieten van de afterparty!

Het is niet mogelijk voor deelnemers om voeding via de organisatie te laten bezorgen op de verzorgingsposten.

BEN JIJ ER BIJ OP ZONDAG 13 OKTOBER?