DSC_0195

HISTORISCH HARDLOOPEVENEMENT IN HILLEGERSBERG

De Bergse Plasloop is inmiddels een begrip in Hillegersberg en omgeving. Al 16 jaar lang wordt deze run in het tweede weekend van oktober georganiseerd. Elk jaar wordt de loop populairder onder de lopers en bedrijven uit de regio.

Met de 5km, 10km en 15km op het programma komt er in 2024 voor het allereerst de halve marathon bij. De deelnemers van de 10km, 15km en de halve marathon beleven in 2024 een uniek parcours, zij zullen over de A16 én door de Rottemerentunnel lopen. Mis dit niet!

Op zoek naar gelijkgestemde hardlopers om mee te trainen voor de Bergse Plasloop 2024?

Sluit je aan bij onze Strava Club en ontmoet andere enthousiastelingen die net zo gedreven zijn als jij! Samen kunnen we elkaar motiveren, trainingsadvies delen en ons klaarstomen voor de Bergse Plasloop 2024.

HET GOEDE DOEL: SUPPORT CASPER

Er is grote vooruitgang geboekt in de behandeling van kanker, maar alvleesklierkanker is vooralsnog een doodvonnis. De vooruitzichten voor de jaarlijks circa 3.000 patiënten zijn slecht en de overlevingskansen gering. Prof. dr. Casper van Eijck, al dertig jaar als specialist verbonden aan het Erasmus MC, heeft het tot zijn missie gemaakt een behandeling voor de ziekte te vinden. Sinds 2015 voert de Stichting Overleven met Alvleesklierkanker de campagne ‘Support Casper’ om het baanbrekende onderzoek van het onderzoeksteam te financieren en meer aandacht voor de ziekte te vragen. Doel is uiterlijk in 2030 een betaalbare behandeling voor elke patiënt te kunnen bieden. Inmiddels zijn op kosten van de stichting zo’n twintig wetenschappers hard aan het werk om een behandelmethode te vinden. En met resultaat: viro-immunotherapie lijkt veelbelovend.

 

Met jouw hulp kan er steeds beter onderzoek gedaan worden naar kanker. Je kunt een bijdrage leveren door eenmalig te doneren tijdens de inschrijving of op het evenemententerrein. En er zijn nog veel andere manieren om Support Casper te steunen.

VRIJWILLIGERS

Zonder vrijwilligers kan de Bergse Plasloop niet bestaan. Wil jij je inzetten voor dit sportieve evenement? Wij zoeken vrijwilligers voor op het parcours, voor het wedstrijdsecretariaat en voor de start en finish. Wij zorgen voor koffie/thee, een lunchpakket en een drankje na afloop.

De Bergse Plasloop is een unieke kans voor bedrijven om zich onder de aandacht te brengen bij een sportieve doelgroep. 

AANMELDEN

NIEUWSBRIEF

Blijf op de hoogte en meld je aan voor onze nieuwsbrief.

VRIJWILLIGERS

De organisatie is altijd op zoek naar fanatieke en positieve vrijwilligers. Wil jij ons komen helpen? Meld je dan aan via het contactformulier.