DSC_0898

VRIJWILLIGERS

Zonder vrijwilligers kan de CliniClowns Bergse Plasloop niet bestaan. Wil jij je inzetten voor dit sportieve evenement? Wij zoeken vrijwilligers voor op het parcours, voor het wedstrijdsecretariaat en voor de start en finish. Wij zorgen voor koffie/thee, een lunchpakket en een drankje na afloop.

FUNCTIES

Wij zoeken vrijwilligers voor veel verschillende functies. Wil jij ons komen helpen, dan kun je kiezen uit een van de hiernaast genoemde functies. Geef jouw 2 voorkeurfuncties aan bij het aanmelden én wij gaan ons best doen om je in te delen voor deze functie. 

De evenementenverkeersregelaars regelen, zoals het woord het al zegt, het verkeer rondom het parcours van de Bergse Plasloop. Maar ook voorzien zij omwonenden en passanten van informatie en houden zij een oogje op de lopers. Je wordt van te voren en op de dag zelf voorzien van de benodigde instructie en hulpmiddelen.

Om als evenementenverkeersregelaar te mogen optreden moet je een gratis online instructie volgen. Als je voldoende van de toetsvragen goed hebt, krijg je een instructieverklaring die een jaar geldig is. Daarmee kun je ook bij andere evenementen aan de slag als evenementenverkeersregelaar. 

Het kan zijn dat je een andere post krijgt bij een volgende afstand. Eigen vervoer, bij voorkeur fiets of brommer, is daarbij handig.

Fietsers
Het peloton lopers wordt aan de voor- en achterkant begeleid door fietsers. Zij geven aan de verkeersregelaars de passages van de lopers door. Heb je een goede conditie? Kun je langere tijd 20km/u  fietsen? Of heb je juist veel geduld? Dan is dit iets voor jou.

Waterpost
Op het parcours is één waterpost ingericht. Hier komen de 10 en de 15 km langs. Opbouwen, uitdelen van water en alles weer netjes opruimen horen bij deze taak. Je werkt samen in een klein team.

Voorbereiding parcours
De lopers zullen op het parcours in de juiste richting worden geleid door middel van dranghekken, afzetlint en pijlen op het wegdek. Een deel hier van wordt ’s morgens vroeg al klaargemaakt. Ben je een vroege vogel? Meld je aan. Deze taak kun je doen voordat je één van de andere taken op het parcours gaat doen.

 

Voor het meldpunt van de vrijwilligers zoeken we 2 vrijwilligers. Je ontvangt de vrijwilligers en registreert dat ze er zijn.  Je voorziet iedere vrijwilliger van een lunchpakket. Daarnaast zorg je voor het uitgeven en de inname van materialen.

 

Het wedstrijdsecretariaat van de Bergse Plasloop is open op zondag.

Als vrijwilliger op het wedstrijdsecretariaat voorzie je onder meer de lopers van hun startnummer, handel je eventuele betalingen af, voer je gegevens in op een computer en dien je als vraagbaak.

Ook meehelpen met opruimen hoort bij deze taak.

Het werk is niet moeilijk, maar enige vaardigheid op een computer en nauwkeurig kunnen werken zijn wel een vereiste.

Als vrijwilliger bij de start en finish van de Bergse Plasloop krijg je te maken met een aantal verschillende taken. Daaronder vallen onder meer: toezicht start- en uitloopvak, helpen bij het keerpunt van de Familieloop, ophouden finishlint, uitdelen van medailles en water, enz.

Ook meehelpen met opruimen hoort bij deze taak.

Wij zijn op zoek naar enthousiaste fotografen die zich vrijwillig willen inzetten en mooie plaatjes wil schieten van alle activiteiten op en rondom de Bergse Plasloop.

Ben jij bekend met verschillende social media kanalen en vind je het leuk om dingen te posten? Kom ons team van vrijwilligers dan versterken als social media beheerder! Als vrijwilliger Social Media houd jij via onze social media de mensen thuis en onderweg op de hoogte van alle ontwikkelingen tijdens de Bergse Plasloop. Wie is de winnaar op de 5 km? Of welk bedrijf loopt er mee in de 10 km en hoeveel kinderen met hun ouders lopen er mee in de Familieloop?

 

De Bergse Plasloop is een sfeervol evenement. Van al onze vrijwilligers vragen wij daarom een flexibele instelling en de bereidheid om verschillende taken te doen.

Daarnaast zijn we nadrukkelijk op zoek naar vrijwilligers zonder uitgesproken voorkeur voor een bepaalde taak. Mensen die we kunnen inzetten waar nodig. Omdat het even ergens erg druk is. Omdat de taak ter plekke nodig blijkt. Om de gaten in de bezetting op te vullen.

En ook voor taken die hier verder niet beschreven staan, omdat we er maar één of twee mensen voor nodig hebben.

De meeste van deze werkzaamheden zullen op het evenemententerrein bij start/finish zijn.

Eigen vervoer in de vorm van een fiets of scooter kan van pas komen. 

Bij deze functie zal je niet worden ingezet als evenementenverkeersregelaar, tenzij je hebt aangegeven dat je dat wilt én de instructie hebt gevolgd. 

NIET ALLEEN TRAINEN VOOR DE BERGSE PLASLOOP?

KRIJG ELKE WEEK EEN HARDLOOPTIP EN PLAN SAMEN TRAININGEN VOOR DE VOLGENDE BERGSE PLASLOOP. EEN UNIEKE GRATIS COMMUNITY VOOR DE HARDLOPER. INTERESSE? STUUR DAN NU EEN MAIL NAAR INFO@BERGSEPLASLOOP.NL

MELD JE NU AAN ALS VRIJWILLIGER

VOLG ONS

Account with this username does not exist

AANMELDEN

De voorinschrijving van de Bergse Plasloop 2019 is geopend.

NIEUWSBRIEF

Blijf op de hoogte en meld je aan voor onze nieuwsbrief.

VRIJWILLIGERS

De organisatie is altijd op zoek naar fanatieke en positieve vrijwilligers. Wil jij ons komen helpen? Stuur dan een mailtje naar vrijwilligers@bergseplasloop.nl