SAMEN VERSLAAN WE ALVLEESKLIERKANKER!

Op zondag 13 oktober 2024 vindt de 16e editie van de Bergse Plasloop plaats, en dit jaar gaan we weer een stap verder in onze missie om een verschil te maken. De Bergse Plasloop slaat dit jaar opnieuw de handen in een met Support Casper om geld op te halen voor de strijd tegen alvleesklierkanker.

Waarom is dit zo belangrijk?
Alvleesklierkanker is na longkanker de meest dodelijke vorm van kanker in Nederland. Jaarlijks krijgen bijna 3.000 Nederlanders de diagnose alvleesklierkanker, en dit aantal neemt helaas nog altijd toe. Van de gediagnosticeerde patiënten sterft 93% binnen een half jaar, en iedere dag verliezen we 8 tot 10 mensen aan deze ziekte. Dit moét en kán veranderen.

Wat is Support Casper?
Dit jaar verbindt de Bergse Plasloop zich opnieuw aan Support Casper, een organisatie die baanbrekend onderzoek financiert tegen alvleesklierkanker.

Met jouw deelname aan de Bergse Plasloop en jouw donaties draag je bij aan de missie van prof. dr. Casper van Eijck. Hij wil uiterlijk in 2030 elke alvleesklierkankerpatiënt een betaalbare behandeling kunnen bieden.

Kom in Actie!
Je kunt ook jouw eigen actiepagina aanmaken via Support Casper en jouw Bergse Plasloop-avontuur koppelen aan deze belangrijke zaak. Deel jouw actiepagina met je netwerk en verzamel donaties om baanbrekend onderzoek tegen alvleesklierkanker te steunen. Samen kunnen we een verschil maken en streven naar een toekomst waar elke alvleesklierkankerpatiënt een betaalbare behandeling kan krijgen.

Maak een Verschil
Doe mee aan de Bergse Plasloop 2024 en steun het onderzoek tegen alvleesklierkanker. Laten we samen laten zien dat we samen alvleesklierkanker kunnen verslaan!

Foto (links): Mirjam Lems Fotografie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *