Samen in beweging met Laurens Lyceum en Bergse Plasloop

Het Laurens Lyceum, gelegen in het Rotterdamse Hilligersberg, staat bekend om zijn kleinschalige, persoonlijke aanpak en focus op sport en gezondheid. Als zelfstandige school die havo, havo/vwo, vwo en gymnasium onderwijs aanbiedt, heeft het Laurens Lyceum een uitstekende reputatie opgebouwd in de regio. Dit jaar zijn wij trots om onze samenwerking met de Bergse Plasloop voort te zetten, een samenwerking die perfect past bij onze identiteit en waarden als school.

Een actieve levensstijl door het Laurens Lyceum
Onze sectie bewegingsonderwijs zet zich in om leerlingen enthousiast te maken voor een actieve levensstijl. Naast de reguliere lessen bieden we tal van extra mogelijkheden om te sporten. Het SportExpert programma in de onderbouw is daar een prachtig voorbeeld van. Van workshops cricket tot surfen, onze leerlingen krijgen de kans om verschillende sporten uit te proberen en hun grenzen te verleggen.

“Het SportExpert programma geeft onze leerlingen de kans om hun talenten en interesses op sportief gebied te ontdekken en ontwikkelen,” aldus Rick Oost, docent bewegingsonderwijs. “Dit helpt hen niet alleen fysiek, maar draagt ook bij aan hun persoonlijke groei en zelfvertrouwen.”

Leerlingen in de bovenbouw kunnen kiezen voor het examenvak Bewegen, Sport en Maatschappij (BSM), dat voor 70% uit praktische sportlessen en voor 30% uit theorie bestaat. Binnen dit vak leren leerlingen alles over de werking van het lichaam en de opbouw van trainingen, wat hen uitstekend voorbereidt op deelname aan evenementen zoals de Bergse Plasloop.

Een Gezamenlijke Missie voor Gezondheid
De samenwerking tussen het Laurens Lyceum en de Bergse Plasloop benadrukt het gezamenlijke belang dat wij hechten aan gezondheid en beweging. Elk jaar nemen onze vierdejaars leerlingen deel aan een sportieve reis als onderdeel van de reisweek, en hebben examenleerlingen de mogelijkheid om deel te nemen aan het sportoriëntatieprogramma. In dit programma mogen ze kiezen welke sport ze voor drie weken gaan beoefenen.

“Onze samenwerking met de Bergse Plasloop laat zien hoe we onze leerlingen niet alleen binnen de school, maar ook daarbuiten inspireren tot een actieve en gezonde levensstijl. Het evenement biedt een prachtige gelegenheid voor onze leerlingen om hun eerste hardloopwedstrijd te ervaren, en we hopen dit jaar met een nog grotere groep deel te nemen”.

Doe Mee en Ervaar de Plezier van Bewegen
Wij hopen zoveel mogelijk leerlingen en hun families te zien tijdens de Bergse Plasloop. Het is een geweldige kans om samen te sporten en de voordelen van beweging te ervaren. Samen werken we aan een gezonde en actieve toekomst!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *