INTERVIEW DEELNEMER CAROL: “IEDEREEN KAN HET, MAAR JE MOET HET WILLEN”

Carol de Wit is één van de bijna vijftig deelnemers in het bedrijventeam van Alfa Accountants. Wij spraken hem een paar weken voor zijn deelname over hoe dit enorme bedrijventeam tot stand is gekomen en of ze er al klaar voor zijn!

Hoe ben jij bij BPL terechtgekomen?

Ik heb altijd gewoond in Hillegersberg en mijn collega Susan Breukel woont in Hillegersberg dus ik ken de Bergse Plasloop uiteraard al. En als bedrijf vinden wij het bij Alfa belangrijk om het goede doel Support Casper te ondersteunen. Meerdere van onze collega’s hebben zelf helaas van dichtbij ervaring met kanker en dat maakt dat dit doel er eentje is die wij allemaal graag steunen. 

Daarnaast keken wij als bedrijf na een periode van letterlijk en figuurlijk stilzitten, tijdens de coronatijd, uit naar een sportieve uitdaging zodat wij allemaal weer ergens voor konden gaan trainen. 

Is Alfa Accountants zo’n sportief bedrijf dan?

Er hangt een enorme sportsfeer binnen het bedrijf, vooral binnen het hardlopen, fietsen en triatlons. Wij hebben jarenlang een grote landelijke wielertoertocht gesponsord en daar deden ook veel collega’s en klanten aan mee. Alfa heeft landelijk meer dan 1100 mensen in dienst en voor ieder van mijn collega’s is het vanuit de organisatie belangrijk om de werk-/privébalans niet uit het oog te verliezen. Daarom is het belangrijk dat mijn collega’s en ik ook blijven bewegen, wat de afgelopen jaren wel is afgenomen. Op deze manier doen wij samen iets leuks met elkaar, en door het steunen van Support Casper doen we ook iets goeds voor de maatschappij, waardoor het nog beter voelt.  

Ben jij zelf sportief?

Ik heb vijf marathons gelopen, waarvan de meest recente afgelopen oktober in Rotterdam. Dus ik zou mezelf wel als fervent hardloper beschouwen.  Wat een marathon voor mij mooi maakt, is de uitdaging die je jezelf stelt. Het is gewoon een enorme afstand om te lopen, dus het is elke keer weer een enorme uitdaging, fysiek en mentaal. Bijkomend voordeel is dat je tijdens de voorbereiding gezond moet blijven. Dat betekent voor mij en goeie inspanning/ontspanning-balans, goed eten, letten op de kleine dingetjes. En dat betaalt zich ook uit in je werkende leven.  Als accountants doen wij veel met ons hoofd, en om dat te blijven “voeden” moet je fysiek een uitlaatklep hebben en dat vind ik in het sporten.

Ik denk ook dat als ik het kan, dan kan iedereen het. Ik heb geen bouw om veel te gaan hardlopen, ik ben niet enorm sportief aangelegd, maar ik heb voor mezelf een bepaalde mate van passie voor het sporten ontwikkeld, die zich uitbetaalt in doorzettingsvermogen. Ik zeg ook altijd dat iedereen het kan, maar je moet het écht willen.

Waar kijken jullie het meest naar uit bij de BPL?

Ik denk dat dat voor iedereen verschillend is. Voor de een is dat het halen van de finish, omdat de afstand van 5, 10, 15km niet voor iedereen vanzelfsprekend is. Voor mij is het vooral belangrijk om het lekker met z’n allen te doen en uiteraard om daarna te gaan genieten van het bier en de bitterballen! Mooi is het altijd, zo’n evenement. Het is een feestje en daarom moet je het naderhand ook met z’n allen vieren.

Ik zou iedereen die nu nog twijfelt, ook willen aanraden om zich alsnog in te schrijven. Zeker ook als bedrijventeam. Als je met z’n allen gaat trainen voor zo’n gezamenlijk doel, brengt dat ook een soort teambuilding met zich mee. Daarnaast word je enorm fit van trainen voor zo’n duurloop en dat betaalt zich uit met minder fysiek en mentaal ziekteverzuim onder je personeel. Win-win dus!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *