HOE KIES JE DE JUISTE HARDLOOPOUTFIT?

Voordat je de deur uitgaat om te beginnen met hardlopen heb je eerste de juiste uitrusting nodig. Je hardloopoutfit aanpassen aan het seizoen en het weer is belangrijk om comfortabel hard te lopen. Kies een hardloopoutfit aangepast aan de temperatuur, wind en regen buiten om ervoor te zorgen dat het weer je niet weerhoudt om naar buiten te gaan hardlopen. 

Het belangrijkste zijn echter de juiste hardloopschoenen om de deur uit te gaan om te beginnen met hardlopen. Het allerbelangrijkste aan de juiste hardloopschoenen is dat ze comfortabel zitten. Juiste hardloopschoenen zorgen ervoor dat je de kans op blessures verkleint. Laat je daarbij adviseren door één van onze hardloop experts in de Decathlon winkel. Heb je nog een paar versleten hardloopschoenen liggen, neem deze mee naar de winkel. Aan de hand van je oude hardloopschoenen kunnen wij bepalen wat je looppatroon was. Hardlopen op oude versleten hardloopschoenen vergroten de kans op blessures. Hardloopschoenen gaan ongeveer 600-800 kilometer mee, afhankelijk van de hardloopschoenen en daarbij ongeveer 12 tot 18 maanden, ongeacht gebruik van de hardloopschoenen.

Daarbij is een hardloophorloge of een hardloopapp, zoals de Decathlon Coach app, erg handig om je vorderingen bij te houden. Dit zorgt ervoor dat je niet direct te hard van stapel loopt. Voor vrouwen is het belangrijk om een goede sportbeha te dragen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *