HARDLOPEN OVER DE A16 ROTTERDAM EN DOOR DE ROTTEMERENTUNNEL TIJDENS BPL2024

Op zondag 13 oktober 2024 krijgen hardlopers bij de Bergse Plasloop een unieke kans: rennen over de A16 en door de gloednieuwe Rottemerentunnel voordat deze open gaat voor het verkeer. Deze speciale editie introduceert een spannende nieuwe uitdaging: de halve marathon, powered by A16 Rotterdam.

                                                                                   

De Rottemerentunnel maakt deel uit van de A16 Rotterdam, die momenteel in aanbouw is. Hoewel de tunnel aan de buitenkant al ondergronds is verdwenen, wordt er binnenin nog gewerkt aan de afwerking en worden er nog uitgebreide tests uitgevoerd. Het asfalt ligt klaar en is gloednieuw, wat een unieke kans biedt voor hardlopers om eroverheen te lopen. Eind volgend jaar zal de tunnel open zijn voor het verkeer, dus het is nu of nooit voor hardlopers om deel uit te maken van deze unieke mogelijkheid. Naast de halve marathon, gaat ook de 15km over dit deel van het parcours.

 

Roy van Damme, organisator van de Bergse Plasloop, is enthousiast over de samenwerking: “Dit jaar bieden we, dankzij onze samenwerking met de Groene Boog, een bijzondere hardloopervaring. We zijn trots dat we nu ook een halve marathon kunnen aanbieden, waardoor het evenement nog toegankelijker wordt voor allerlei lopers. We kunnen niet wachten om weer een mooi hardloopfeest neer te zetten met elkaar.”

 

Naast de kans om over de snelweg en door de Rottemerentunnel te rennen, kun je bij de Bergse Plasloop kiezen uit verschillende afstanden, zoals de Laurens Lyceum Familieloop, 5 km, en 10 km. Het parcours leidt je langs de mooiste plekjes in de omgeving, zoals de Bergse Plassen, de Rotte, en de Prinsenmolen.