A16 ROTTERDAM STEUNT DE BERGSE PLASLOOP

In opdracht van Rijkswaterstaat legt bouwcombinatie De Groene Boog de A16 Rotterdam aan. Een 11 kilometer lange rijksweg tussen de A16 bij het Terbregseplein en de A13 bij Rotterdam The Hague Airport. Als project A16 Rotterdam zijn we een ongevraagde buur in de omgeving. Omdat we wel graag een goede buur willen zijn steunen we een aantal maatschappelijke initiatieven in de omgeving. Zoals de Bergse Plasloop.

Eelco Negen, projectmanager Rijkswaterstaat: “De Bergse Plasloop is een initiatief dat we graag sponsoren. In de eerste plaats natuurlijk omdat het een sportevenement is in de omgeving van ons project. Daarnaast heeft de loop een mooie link met ons project.

De Bergse Plasloop brengt mensen namelijk letterlijk in beweging. En dat doen wij met de aanleg van de A16 Rotterdam ook. De nieuwe Rijksweg zorgt namelijk voor een betere bereikbaarheid en leefbaarheid in het noordoostelijk deel van Rotterdam, in Lansingerland en in de omliggende regio. Als de A16 Rotterdam af is, rijdt verkeer op de A13 en A20 en het onderliggend wegennet straks vlotter door Er komt dus meer beweging in de omgeving”, aldus Negen. 

De Bergse Plasloop vindt plaats op zondag 10 oktober. Deelnemers kunnen meedoen aan de 5, 10 of 15 kilometer. De jongste lopers mogen meedoen aan de Familieloop. Eelco Negen: “We wensen iedereen veel sportief succes!”